۱,۱۳۸ بازدید
0دیدگاه

رنوپخش در این مطلب قصد دارد در مورد تفاوت لنت ترمز جلو و عقب شما عزیزان را راهنمایی کند؛ با ما همراه باشید.

لنت بخش مهمی در سیستم ترمز خودرو بوده که عملیات مربوط به ایست خودرو را فراهم می‌سازد. این قطعه وظیفه شکل دادن به نیروی اصطکاک را داشته که شتاب خودرو را کاهش می‌دهد.

اصطکاک نیازمند سایش در سیستم ترمز بوده که لنت‌ها این کار را برعهده دارد. لنت، با فشرده‌شدن بر روی دیسک، امکان اصطکاک را به وجود می‌آورد.

اصطکاک حاصل نیز کاهش یا توقف کامل خودرو را به دنبال دارد.

از همین جهت، لنت ترمز نقش بسیار مهمی در سیستم ترمز ایفا می‌کند.

لنت ترمز شامل چرخ‌های عقب و جلو شده که در ادامه به بررسی تفاوت لنت ترمز جلو و عقب می‌پردازیم.

 

نحوه عملکرد سیستم ترمز جلو و عقب

ترمزگیری خودرو، با فشردن پدال ترمز صورت گرفته و منجر به ایست خودرو می‌شود. متخصصان با اعمال طراحی خاص در سیستم ترمز، نیروی اولیه واردشده به ترمز را چند برابر کرده‌اند. این نیرو سرعت خودرو را کاهش داده و موجب ایست کامل آن می‌شود.

سیستم ترمز شامل بخش جلو و عقب شده که هریک از آن‌ها درنهایت منجر به ایست خودرو می‌شوند. ترمز جلو، انرژی حرکتی حاصل از اصطکاک را به انرژی حرارتی تبدیل می‌کند.

عملیات ایست خودرو نیز از طریق گرمای حاصل از اصطکاک به بیرون خودرو صورت می‌گیرد. بنابراین، تفاوت لنت جلو و عقب در میزان گرمای حاصل از ایست است.

بیشتر بخوانید: لنت عقب چیست؟

سیستم ترمز خودرو و انواع آن

ترمز‌های جلو و عقب انواع مختلفی داشته که با توجه به پیشرفت روزافزون صنعت خودرو، به‌ روز رسانی می‌شوند. از جمله تفاوت‌های بارز لنت جلو و عقب، به نوع سیستم ترمز خودرو نیز بستگی دارد. انواع سیستم‌های ترمز خودرو شامل موارد زیر می‌شود.

 

ترمز مکانیکی

با توجه به نام این ترمز، عملیات ترمزگیری در نمونه مکانیکی به صورت قدیمی انجام می‌شود. نیروی ترمز از طریق مسیر قطعات مکانیکی به میله‌های استوانه‌ای، چفت‌وبست و فنر به چرخ‌ها انتقال می‌یابد.

امروزه این سیستم چندان رایج نبوده و در خودروهای قدیمی به چشم می‌خورد.

 

ترمز هیدرولیکی

تفاوت لنت جلو عقب، در ترمز هیدرولیکی نیز مشهود است. از جمله انواع رایج سیستم ترمز در خودروها، ترمز هیدرولیکی بوده و عملیات ترمزگیری را انجام می‌دهد.

با فشردن پدال، روغن ترمز به پیستون مستقر در چرخ‌ها انتقال یافته و شروع به تولید اصطکاک می‌کند.

 

ترمز الکتریکی

ترمز الکتریکی اغلب در خودروهای برقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ترمز به سه نوع پلاگین، مقاومتی و بازیاب انرژی تقسیم می‌شود. در پلاگین به محض ترمزگیری، چرخ موتور برعکس شده و ترمزگیری صورت می‌گیرد.

در مدل مقاومتی نیز مقاومتی متغیر در مدار ایجاد شده و اقدام به ترمز گیری می‌کند. نتیجه، با درنظر داشتن انواع ترمزهای موجود، تفاوت لنت جلو و عقب تعیین می‌شود.

بیشتر بخوانید: مهم ترین نکاتی که از لنت ترمز باید بدانید

 

طراحی ترمزهای عقب چگونه است؟

یکی از اجزای مهم در سیستم ترمز خودرو دیسک نام دارد. دیسک ترمز عقب خودرو در طراحی آن نقش مهمی ایفا می‌کنند. از جمله نکات مهم در طراحی ترمزهای عقب، برخورداری از الگویی مناسب در طراحی است.

الگوی مناسب در طراحی، تعادلی متناسب در ترمز جلو و عقب خودرو ایجاد می‌کند. نکته مهم در این زمینه، عدم ایجاد بیش از 40درصد نیروی توقف جهت تولید گرمای کمتر است. ترمزهای عقب، فشار کمتری نسبت به ترمزهای جلو تحمل می‌کنند.

قطعات مورد استفاده در طراحی ترمز عقب خودرو، کوچکتر از ترمز جلو بوده و نیازمند تنش کمتری است. همین نکته بیانگر تفاوت لنت جلو و عقب خودرو خواهد بود. اما برخی از الگوهای کلی در ساخت ترمز عقب شامل موارد زیر می‌شود:

 

  • کاهش فشار هیدرولیکی و توزیع نیرو توسط سیلندر اصلی
  • کاهش نیروی گیربکس توسط کمپرسورهای کوچک در ترمز
  • چرخ دنده کوچک جهت کاهش گشتاور
  • وزن سبک روتور ترمز


    با توجه به توضیحات فوق، طراحی ترمز عقب با جلو کاملا متفاوت است. اما طراحی متفاوت ترمزها، به مدل خودرو نیز بستگی دارد. در برخی خودروها، سیستم ترمز عقب درام بوده و در برخی دیگر از نوع دیسکی است.
    از همین جهت، در طراحی ترمزهای عقب ابتدا مدل خودرو مورد توجه قرار می‌گیرد.

علت داغ شدن ترمز جلوی خودرو در چیست؟

تفاوت لنت جلو و عقب خودرو، به کارکرد آن‌ها نیز بستگی دارد. ترمزهای جلو در معرض آسیب بیشتری نسبت به ترمزهای عقب قرار دارند. در برخی خودروها، ترمزهای جلو داغ شده و درصورت عدم توجه خطراتی به دنبال خواهد داشت.

از جمله دلایل داغ شدن ترمز جلوی خودرو، شامل موارد زیر است:

 

نرمی ترمز

هنگام فشردن پدال ترمز خودرو، با احساس نرمی خودرو مواجه خواهید شد. این مورد از جمله دلایل مهم در داغ شدن ترمز جلوی خودرو است. درصورت مواجه با حالت اسفنجی ترمز، حتما نسبت به تعویض لنت‌های جلوی خودرو اقدام کنید.

 

بلند شدن دود از لاستیک هنگام ترمزگیری

از دیگر علائم داغی ترمز در تفاوت لنت جلو و عقب، بلند شدن دود از لاستیک هنگام ترمزگیری است. مشاهده خروج دود از کنار لاستیک‌های ترمز به معنای خرابی و داغ شدن ترمز جلو خواهد بود.

از همین جهت، باید لنت‌ها را تعویض و لنت‌های جدید جایگزین کنید.

 

بوی سوختگی

خرابی ترمزهای جلو، انتشار بوی سوختگی در خودرو را به دنبال خواهد داشت. این بو به معنای داغ شدن ترمز جلو بوده که عدم توجه به آن عواقبی سنگین دارد. احساس بوی سوختگی در ماشین، علامت هشداری جهت تعویض لنت‌های جلو است.

 

شنیدن صدای قطعات

با فشردن پدال ترمز، شاهد سروصدای لنت یا قطعات دیگر خواهید بود. شنیدن صدای قطعات در خودرو، نشان‌دهنده تفاوت لنت جلو و عقب و داغی ترمز جلو است.

این صدا ها، از جمله دلایل مهم داغی ترمزهای خودرو بوده که باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: نشانه های تعویض لنت ترمز

 

راه‌های جلوگیری از داغی ترمز خودرو

مشاهده موارد فوق، از جمله دلایل داغ شدن ترمز جلوی خودرو و لنت است. عدم مراجعه به موقع جهت تعمیر ترمز، عواقب جبران‌ناپذیری به دنبال خواهد داشت. اما به منظور جلوگیری از داغ شدن ترمز‌ها، حتما به نکات زیر توجه داشته باشید.

  • هنگام حرکت در سربالایی، اجازه دهید تا همزمان با کم‌کردن گاز سرعت خودرو نیز کم شود. ترمز ناگهانی به لنت‌ها فشار وارد کرده و داغ شدن آن را به دنبال دارد. در تفاوت لنت جلو و عقب حتما به این نکته توجه داشته باشید.

  • هنگام مواجه با ترافیک زودتر ترمز کرده تا فشار روی لنت‌ها کاهش یابد.

  • رانندگی تهاجمی با گاز و ترمز پیاپی، منجر به افزایش استهلاک لنت ترمز جلو و داغی آن می‌شود.

وسایل اضافی با امکان افزایش وزن خودرو را از آن خارج کرده تا سبک‌تر برانید

علت دیر گرفتن ترمز خودرو چیست؟

همانطور که اشاره شد، ترمز از جمله اجزای مهم و اصلی در سیستم خودرو است. از همین جهت، نیازمند نگهداری درست و رفع مشکلات آن در سریع‌ترین زمان خواهد بود. تفاوت لنت جلو و عقب به نکات فنی آن نیز بستگی دارد.

دیرگرفتن ترمز خودرو نشان دهنده خرابی آن بوده که به دلایل زیر رخ می‌دهد.

 

بی توجهی راننده به ترمز

از جمله دلایل رایج در خرابی و دیرگرفتن ترمز، بی توجهی راننده است. ترمز، مانند سایر قطعات خودرو عمر محدودی داشته و هرچند وقت یکبار باید مورد بررسی قرار بگیرد. نحوه رانندگی نیز بر خرابی لنت‌های خودرو موثر خواهد بود.

درصورت استفاده از برندهای معروف در لنت، با عدم توجه به رانندگی درست نیازمند تعویض سریع آن‌ها هستید. ترمزگیری بیش از اندازه در مسافت کوتاه منجر به کاهش عمر لنت ترمز می‌شود. ترمزگیری شدید نیز عمر لنت را کاهش می‌دهد.

 

داغی بیش از حد لنت ترمز

در بررسی تفاوت لنت جلو و عقب و علت دیرگرفتن ترمز خودرو، داغی لنت نیز تاثیرگذار است. لنت ترمز‌ها به دلیل استفاده زیاد داغ شده و امکان سفتی و شکنندگی آن‌ها افزایش می‌یابد.

بنابراین، هنگام ترمزگیری خودرو در مدت طولانی‌تر متوقف می‌شود.

 

آسیب دیسک روتور

از دیگر علت‌های دیر گرفتن ترمز خودرو، آسیب دیدگی دیسک روتور است. درصورت آسیب دیسک روتور خودرو به سختی متوقف شده و عمر لنت‌ ها کاهش می‌یابد.

هنگام تعویض لنت‌ها، حتما از مکانیک خواستار بررسی دیسک‌ها نیز بشوید.

 

نشتی مایع هیدرولیک

درصورت نشت روغن یا سایر مایعات هیدرولیک از موتور، سیستم ترمز با مشکل مواجه می‌شود. در بررسی تفاوت لنت جلو و عقب حتما به این مورد توجه داشته باشید. بنابراین، هنگام بررسی خودرو حتما سطح مایع ترمز را بررسی کنید.

درصورت کاهش این سطح، باید مایع ترمز آن را به سطح مطلوب برسانید.

 

کاهش فشار مایع هیدرولیک ترمز

هنگام کاهش فشار مایع هیدرولیک، خودرو به سرعت متوقف نخواهد شد. درصورت مواجه با این مورد، چندبار به آرامی به ترمز ضربه زده تا فشار مایع در سیستم ترمز افزایش یابد.

این کار را فقط در مواقع اضطراری انجام داده و در اسرع وقت به مکانیکی مراجعه کنید.

جمع‌بندی نهایی

ترمز خودرو از اجزای مهم آن بوده که باید به درستی از آن مراقبت شود. سیستم ترمز خودرو شامل چرخ‌های جلو و عقب آن شده که نقش مهمی در ترمزگیری دارند.

تفاوت لنت جلو و عقب خودرو نیز شامل موارد متفاوتی می‌شود. به منظور جلوگیری از بروز هرگونه آسیب به ترمز خودرو حتما به نکات فوق توجه کنید.

رنوپخش امیدوار است با خواندن این مطلب، اطلاعات مورد نیاز در مورد تفاوت لنت ترمز جلو و عقب را به دست آورده باشید.

اگر قصد خرید لنت ترمز برای خودرو رنو دارید با رنوپخش در ارتباط باشید.

برای خرید لنت جلو تالیسمان بر روی لینک زیر کلیک کنید:

لنت جلو تالیسمان

 

 

از طریق شماره تلفن های زیر می توانید با ما در ارتباط باشید.

021-33950976

021-33969813

 

برای ورود به تلگرام رنوپخش اینجا را لمس کنید.

برای ورود به اینستاگرام رنوپخش اینجا را لمس کنید.

شما اینجا هستید: